Can Saragossa (Can Xardó)
(Lloret de Mar - La Selva)

Lloret de Mar - Can Saragossa (Can Xardó)

Lloret de Mar - Can Saragossa (Can Xardó) (Foto: Albert Esteves, 2011)

AutorJoan Lluhí Rissech
Situació Avinguda Vila de Tossa, s/n
InterèsEspecial interès Interessant
En el seu origen era un mas, un dels més antics de la vila, documentat des de l'any 1317. L'any 1885 va passar per herència a mans del cirurgià Narcís Saragossa que, el 1902, el va convertir en un gran edifici senyorial, d'estil neogòtic, amb finestres conopials, guardapols motllurats i balcons de pedra calada. El 1954 va ser transformat en hotel de luxe i, ja en el segle XXI, l'Ajuntament el va rehabilitar com a museu i va urbanitzar el seu entorn convertint-lo en el parc de Can Xardó. Actualment acull el Centre d'Interpretació del Món Iber a Lloret de Mar i la col·lecció de pintures de Joan Llaverias.