Antiga Pabordia
(Lloret de Mar - La Selva)

Lloret de Mar - Antiga Pabordia

Lloret de Mar - Antiga Pabordia (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Plaça d'Espanya, 5
El paborde era la persona que administrava els bens de la catedral de Girona, de la qual depenia el terme de Lloret fins a la desamortització. La pabordia va estar situada en aquest edifici des del segle XIV fins al XVI. Tot i que en el segle XX s'hi van afegir més pisos, ha conservat part del seu aspecte antic a les plantes inferiors, on es conserven la porta i els finestrals amb llinda, brancals i ampit de pedra i les cantoneres, també de pedra picada. La finestra principal té a la llinda un escut amb la Mare de Déu del Roser portada per dos àngels.

La casa es coneixia al poble com Cal Drapaire de la Plaça. Actualment és un hostal.