Creu de Sant Pere del Bosc
(Lloret de Mar - La Selva)

Lloret de Mar - Creu de Sant Pere del Bosc (Foto: Albert Esteves, 2011)

TipusCreus monumentals
AutorJosep Puig i Cadafalch
Situació Camí de Sant Pere del Bosc
Encarregada per Nicolau Font, el propietari de Sant Pere del Bosc, està situada a la vora del camí que hi condueix. Al seu voltant s'hi aplegava la gent que venia de la processó al santuari per cantar el Càntic a la Creu, de Verdaguer.

És obra de Puig i Cadafalch, amb la col·laboració de l'escultor Eusebi Arnau. Va ser inaugurada el 1898. El fust està decorat amb les figures de sant Pere i sant Jordi. Al capitell hi veiem l'escut de Catalunya i el de sant Pere (amb les claus) emmarcats per una ornamentació goticista molt florida. La creu pròpiament dita és flordelisada i mostra en una cara a Jesucrist i a la Verge a l'altra.