Monument de l'Àngel
(Lloret de Mar - La Selva)

Lloret de Mar - Monument de l´Àngel (Foto: Albert Esteves, 2011)

Lloret de Mar - Monument de l´Àngel (

Lloret de Mar - Monument de l´Àngel ( (Foto: Albert Esteves, 2011)

Lloret de Mar - Monument de l´Àngel (Foto: Loli Pla, 2016)

Lloret de Mar - Monument de l´Àngel (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1916)

AutorEnric Monserdà / Eusebi Arnau, Joan Pujol (escult.)
Situació Camí de Sant Pere del Bosc
Dalt d'un turó, a la vora del camí de Sant Pere del Bosc, Nicolau Font va erigir un monument dedicat a la Mare de Déu de Gràcia, i homenatge també al seu glosador Jacint Verdaguer, la imatge del qual es pot veure al pedestal. Va ser alçat l'any 1904 i està coronat per un àngel de pedra amb ales i estrella de metall. Va ser projectat per Enric Monserdà. Eusebi Arnau va fer el model de l'escultura, passada a pedra per Frederic Bechini. La part ornamental és obra de Joan Pujol. Tot el monument és replet d'elements característics de la simbologia catalana.