Castell de Sant Joan
(Blanes - La Selva)

Blanes - Castell, des del poble (Foto: Albert Esteves, 2011)

Blanes - Castell de Sant Joan (Foto: Anna Corcoll, 1984)

Blanes - Castell de Sant Joan (Foto: Ricard Vilà, 2021)

Situació Turó de Sant Joan
Està situat al cim del turó de Sant Joan, dominant la vila de Blanes. Documentat des de l'any 1002, va ser senyorejat pels Cabrera i en van ser castlans els Blanes fins a l'any 1381. Cap al segle XVI ja havia perdut la seva funció estratègica i va caure en desús, L’any 1574, el va adquirir Francesc de Montcada i va permetre que els caputxins aprofitessin les pedres treballades i la fusta del castell per edificar el seu convent. A mitjan segle XIX es va utilitzar com a estació de telegrafia òptica militar. Es conserva la torre mestra, molt restaurada l'any 1958. La seva porta és de factura moderna. També hi ha alguns fragments de murs al seu voltant. Entre 1987 i 1991 es va fer una rehabilitació de tot el conjunt.

Es pot accedir en cotxe fàcilment als peus del castell.