Jardí botànic Mar i Murtra
(Blanes - La Selva)

Blanes - Jardí Botànic Mar i Murtra (Foto: Frederik Questier, 2003)

TipusParcs i jardins
AutorJosep Goday Casals
Situació Pg. de Carles Faust
Creat l'any 1921 per iniciativa de l'empresari alemany Carl Faust, el qual uns anys abans havia adquirit una gran finca situada arran de mar, prop de Blanes. Hi col·laborà el gran botànic Eric Ragnar Svenson, Sventenius. Compta amb catorze hectàrees, de les quals quatre són visitables i la resta és bosc autòcton mediterrani. La part visitable té més de 3000 espècies botàniques, moltes d'elles de gran antiguitat.

Cal esmentar la casa principal -amb escultures de Carles Collet- i el templet. El projecte constructiu, amb ampliacions i reformes, es va allargar en el temps, fins que el va culminar el fill de l'arquitecte Goday, el també arquitecte Josep Goday Barba, als anys quaranta.