Recinte emmurallat
(Hostalric - La Selva)

Hostalric - Muralla

Hostalric - Muralla

Hostalric - Muralla (Foto: Josep Salvany, Fons Salvany-Biblioteca de Catalunya, 1911)

Situació Av. Coronel Estrada
Alçat durant el segle XIV i refet al XVIII, segueix el traçat de l'antic camí Ral, que anava de Girona a Barcelona. Va ser construït amb pedra basàltica grisa extreta del turó del castell. Té una llargària d'uns 600 metres i una alçada mitjana de 10. Tenia cinc portals d'entrada. Cada tram de muralla està defensat amb merlets i flanquejat per torres semicilíndriques o cilíndriques, de diferent alçada, fins a un total de 8, sense comptar les torres dels Frares i del Convent, situades extramurs. Els noms de les torres són, seguint l’ordre de dalt a baix: torre del portal de Barcelona, Ararà (la més notable), Tuies Negra, Caís, Bailina, Arenes (noms procedents de les cases a les quals estan adossades), Cabrera (adossada a l’antic hospital medieval dels Vescomtes del mateix nom) i la de la plaça dels Bous.

Malgrat les successives refeccions, les muralles d'Hostalric són encara, bàsicament, les del segle XIV, les quals degueren aprofitar els elements defensius dels segles anteriors.