Església de Santa Maria del Socors
(Hostalric - La Selva)

Hostalric - Església de Santa Maria

Hostalric - Església de Santa Maria (Foto: Albert Esteves, 2011)

Hostalric - Església de Santa Maria del Socors (Foto: Alberto González Rovira, 2012)

Hostalric - Església de Santa Maria del Socors -  anys vint

Hostalric - Església de Santa Maria del Socors - anys vint (Foto: Manuel Genovart -Arxiu fotogràfic C.E.C.-, 2022)

Situació Verge dels Socors, 15
L'església parroquial d'Hostalric va ser alçada al segle XV al damunt d'un temple més antic, d'època romànica, que no ha deixat vestigis. És un edifici gòtic, de planta rectangular, amb contraforts, capelles laterals i coberta amb volta de creueria. La façana és barroca, del segle XVII. Al seu costat hi ha el campanar de torre.

El temple ha sofert diversos estralls al llarg del temps. El primer durant la guerra del Francès, en la qual es va perdre l'altar barroc. I el segon el juliol de 1936, quan va ser incendiat, tot i que es va poder mantenir dempeus i es va salvar la imatge de la Mare de Déu del Socors.

El 2020, Joan Carles Osuna va pintar un mural d'estil bizantí per a l'interior -el Baptisme de Jesús-, inaugurat el 2022, i el 2023, un altre amb el tema de l'Anunciació. El conjunt es completarà amb la Nativitat i la Presentació de Jesús al temple.