Església parroquial de Sant Cebrià
(Fogars de la Selva - La Selva)

Fogras de la Selva - Sant Cebrià (Foto: Albert Esteves, 2011)

Fogras de la Selva - Sant Cebrià, rectoria

Fogras de la Selva - Sant Cebrià, rectoria (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Trencall que surt de la ctra. BV-5122, al km 6,2
L'església parroquial de Fogars, dedicada a sant Cebrià, es troba en un indret aïllat, a la riba de la Tordera. L'edifici actual va ser construït l'any 1590, data que figura a la llinda de la porta. Substituïa una església romànica documentada des de l'any 974.

El temple consta d'una nau única capçada amb un absis semicircular, amb contraforts i un campanar de torre centrat damunt la façana. La porta és senzilla, de llinda recta i amb una fornícula semicircular al damunt. L'any 1936 es va perdre el seu notable retaule gòtic.

Al costat de l'església hi ha el cementiri, un comunidor quadrat, amb teulada a quatre aigües sobre columnes i, a la part del darrera, la rectoria.