Pallissa de Can Serra
(Fogars de la Selva - La Selva)

Fogars de la Selva - Pallissa de Can Serra, detall (Foto: Albert Esteves, 2011)

Fogars de la Selva - Can Serra

Fogars de la Selva - Can Serra (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Camí de la Serra, al costat de l'ermita
La masia de can Serra, situada a pocs metres de l'ermita de la Mare de Déu de la Serra, és un edifici reformat al segle XIX que ha perdut l'aspecte antic. La pallissa, en canvi, situada a l'altra costat de l'era, és una construcció medieval. Té planta rectangular i un alçat de dos pisos, reforçat amb contraforts. El pis superior està cobert amb una encavallada de fusta que sosté la teulada, a dues aigües.Originalment la planta inferior era oberta amb una gran arcada, que posteriorment es va estrènyer amb dos brancals per posar-hi la porta. Damunt la porta, l'encavallada és suportada per una columna circular amb base i capitell. Al capdamunt de la teulada hi ha una petita creu. Pel costat de la pallissa passa el camí que condueix a l'ermita.