Molí de les Pipes
(Arbúcies - La Selva)

Arbúcies - Font de les Pipes

Arbúcies - Font de les Pipes (Foto: Albert Esteves, 2011)

TipusMolí
Situació Trencall que surt de la crtra. d'Arbúcies a Viladrau a l'alçada del km. 2
Antic molí fariner situat a la riba de la riera d'Arbúcies, en un indret emboscat i humit de gran encís, prop del pont i la font del mateix nom. Actualment és un restaurant.

Està documentat des de l'any 1313, però el molí que ens ha pervingut és del segle XV, adossat a una masia d'època moderna que va ser utilitzat com a torneria a principis del segle XX. Del molí se'n conserven les dues moles i el carcabà, a més de la bassa i el rec. Se'l coneixia antigament amb el nom de molí del Congost i molí del Marcús. El nom actual li prové de la fabricació de pipes. Es va convertir en molí fariner al segle XIX.