Museu Josep Aragay
(Breda - La Selva)

Breda - Museu Josep Aragay, quadre Vacances (1923)

Breda - Museu Josep Aragay, quadre Vacances (1923) (Foto: Albert Esteves, 2011)

TipusMuseu
Situació Carrer Nou, 2
Ocupa des de l'any 1974 l'absis i el creuer de l'antiga església de Santa Maria. Està dedicat de forma monogràfica a l'obra del pintor i ceramista noucentista Josep Aragay i Blanchart (Barcelona, 1889 - Breda, 1973). L'obra del museu prové de les donacions fetes per la seva vídua, Teresa Solà, per Salvador i Fanny Riera, per Marcel·lí Trunes, i posteriorment per Martina Aragay, neboda de l'artista, entre d'altres. El quadre més important és el titulat Vacances, de l'any 1923. Al Museu també es poden contemplar les pintures romàniques de l'absis de Santa Maria.