Torre de Grions
(Sant Feliu de Buixalleu - La Selva)

Sant Feliu de Buixalleu - Torre de Grions

Sant Feliu de Buixalleu - Torre de Grions (Foto: Albert Esteves, 2011)

Sant Feliu de Buixalleu - Torre de Grions (Foto: Josep Salvany, Fons Salvany-Biblioteca de Catalunya, 1922)

Situació Al costat de l'església de Sant Gabriel
Casa forta del segle XIII (se sap que el 1240 era patrimoni dels castlans de Montsoriu) transformada posteriorment en masia. Forma un clos emmurallat en un extrem del qual hi ha la torre, que originalment era més alta. Conserva els carreus ben escairats de la cantonera i algunes espitlleres a la part baixa. La resta de l'aparell és fet amb pedres desbastades ben arrenglerades però sense tallar. Adossada a la torre hi ha la masia, segurament del segle XVII.