Monument al general Moragues
(Sant Hilari Sacalm - La Selva)

Sant Hilari Sacalm - Monument al general Moragues

Sant Hilari Sacalm - Monument al general Moragues (Foto: Albert Esteves, 2011)

AutorDomènec Fita Molat
Situació Plaça Josep Moragues
El general Josep Moragues (Sant Hilari Sacalm, 1669 - Barcelona, 1715), militar austriacista i heroi de la Guerra de Successió, té des de 1991 un gran monument en una de les places principals del seu poble. Realitzat per l'artista gironí Domènec Fita, està format per dos grans cossos de formigó que simbolitzen dues portes, una dreta, que fa referència a l'arrelament del personatge a la seva terra, i l'altra invertida, fent al·lusió al seu esperit idealista de lluitador per la llibertat.

Entre els dos blocs hi ha una capsa de vidre amb un bust, que recorden el fet que el seu cap va estar penjat en una gàbia durant dotze anys al Portal de Mar de Barcelona, després de la seva execució l'any 1715.