Nucli antic
(Osor - La Selva)

Osor - Nucli antic

Osor - Can Badia

Osor - Can Badia (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació
La vila d'Osor compta amb un nucli antic de gran interès. Ben conservat i restaurat en gran part, constitueix un bon exemple de l'arquitectura urbana dels segles XVI i XVII, quan la major part de cases del poble van haver de ser refetes després del terratrèmol de 1425, que va tenir el seu epicentre molt a prop de la població.

Cases de pedra amb portals adovellats, finestrals emmarcats amb carreus i llindes monolítiques, moltes d'elles gravades, els ponts i les fonts són alguns dels atractius d'un poblet que no és avui gaire més gran del que va ser al final de l'edat mitjana.