Parc de la Muntanyeta
(Sant Boi de Llobregat - Baix Llobregat)

Sant Boi de Llobregat - Parc de la Muntanyeta, Deesa de l'aigua (Foto: Albert Esteves, 2011)

TipusParcs i jardins
AutorMiquel Roa / Arata Isozaki
Situació Muntanyeta / Baldiri Aleu
El sector de la Muntanyeta comprèn un turó amb l'ermita de Sant Ramon al cim i té a tocar cinc dels sis barris de Sant Boi. Aquesta part més alta també és més boscosa; la més baixa està més urbanitzada i és la que conté els equipaments i el parc. Hi ha una zona amb la biblioteca i la pineda, una amb el jardí de la deessa i una del llac.

Isozaki (1931-2022), fou assessor de l'Ajuntament de Sant Boi durant els anys 90 i ell mateix es va encarregar d'organitzar aquest espai cap a 1995. Havia de fer un auditori que, finalment, va esdevenir una biblioteca projectada, però, per altres arquitectes.

El bronze -Deessa de l'Aigua- és d'Artur Aldomà.