Ermita de Santa Susanna de Caulès
(Vidreres - La Selva)

Vidreres - Santa Susanna de Caulès

Vidreres - Santa Susanna de Caulès (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Camí de Caulès, accés des de la ctra. de Llagostera, km 5,7
Centra el sector de Caulès, de masies esparses, del qual en va ser església parroquial fina l'any 1448, quan va passar a ser sufragània de Santa Maria de Vidreres. Fins al segle XIX va estar dedicada a sant Esteve. Està documentada des de l'any 1362 (Sancti Stephani de Caulesio). L'edifici té planta rectangular, amb absis trapezial, ambdós coberts amb volta de canó, de tipus pre-romànic, i compta amb una capella i una sagristia afegides posteriorment a la banda de tramuntana. L'aparell és irregular i col·locat de forma aleatòria. Els estudiosos l'han datada a la fi del segle X o començament del XI. La façana principal, amb campanar d'espadanya de dos ulls, és obra del segle XX.