Església de Sant Esteve
(Llançà - Alt Empordà)

LLançà - Església de Sant Vicenç, porta lateral

LLançà - Església de Sant Vicenç, porta lateral (Foto: Albert Esteves, 2011)

LLançà - Església de Sant Vicenç (Foto: Valentí Pons, 2020)

Situació Plaça Major
InterèsEspecial interès Interessant
El temple barroc de Llançà va ser edificat entre 1690 i 1765 a l'indret on s'alçava el gran palau dels abats de Sant Pere de Rodes, del qual en resta una torre adossada a l'església. Substituïa un antic edifici romànic, situat molt a prop i del qual només en restà el campanar, que va seguir fent la seva funció fins ben entrat el segle XX, quan es va alçar el cloquer de l'església nova.

L'església consta d'una nau única amb una capçalera carrada, poligonal a l'interior, reforçada amb contraforts, fins i tot a la façana principal. Entre els contraforts hi ha capelles laterals. De la façana en destaca la majestuosa portalada, d'un barroc classicista, flanquejada amb dues columnes cilíndriques i presidida per un escut de la vila, amb les tres llances. Al capdamunt hi ha una fornícula, amb una imatge moderna, on hi ha la data de 1760. Una escalinata, que salva el desnivell des de la plaça, contribueix a atorgar-li major sumptuositat.