Torre de l'Homenatge
(Llançà - Alt Empordà)

Llançà - Torre de l´Homenatge (Foto: Albert Esteves, 2011)

Llançà - Torre de l´Homenatge, finestra coronella

Llançà - Torre de l´Homenatge, finestra coronella (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Carrer Dins la Vila
La Torre de l'Homenatge de l'antic palau fortificat dels abats de Sant Pere de Rodes, destruït en gran part quan es va construir l'església nova, es va conservar adossada a una façana lateral del nou temple.

Formava part de l'estructura defensiva de Llançà, juntament amb les torres de la muralla. Té una planta rectangular de dimensions notables i està feta amb un aparella de mida petita, amb les cantoneres reforçades. Es poden veure diverses finestres gòtiques, una d'elles força ben conservada. És una finestra coronella, amb els brancals de pedra fina i el capitell de la columna decorat amb motius vegetals.