Cal Governador
(Borrassà - Alt Empordà)

Borrassà - Cal Governador

Borrassà - Cal Governador (Foto: Albert Esteves, 2011)

AutorRafael Masó Valentí, reforma 1910
Situació Carrer Baix, 26
Gran casal de mitjan segle XVIII (en una llinda hi ha la data de 1753), convertit modernament en hotel. Va ser la casa pairal de la família Coll, un membre de la qual va ser el primer governador civil de Girona, fet que originà el renom amb el qual és coneguda. Va ser rehabilitada l'any 1910 per l'arquitecte noucentista Rafael Massó, que va projectar la façana interior porticada, presidida per un bonic rellotge de sol, que dóna al jardí.

La façana que aboca al carrer Baix és austera, amb finestres emmarcades amb pedra i un portal motllurat, d'arc rebaixat.