Cases Isidor Majó (Bailèn)
(Barcelona | La Torre de les Aigües - Barcelonès)

Barcelona - Bailèn, 64

Barcelona - Bailèn, 64 (Foto: Albert Esteves, 2022)

AutorJosep Majó Ribas
Situació Bailèn, 64 i 66
Edificis entre mitgeres, construït els anys 1896-97. Donen continuïtat a l'edifici annex, al xamfrà amb Diputació, obra del mateix promotor i arquitecte. Isidor Majó Carné era el pare de l'arquitecte Josep Majó Ribas i feia de promotor de les seves obres. Un d'aquests edificis va ser habitat per Isidor Majó Arquimbau, germà de l'arquitecte, que també li feia de contractista.

Consten de planta baixa i cinc pisos. Al núm. 66, el pis principal presenta balcó de pedra amb barana calada, que s'eixampla a la part central, de tipus neogòtic. Aquest mateix estil es fa palès a l'emmarcament de les obertures de la resta de pisos i de la planta baixa. L'edifici del núm. 64, més estret, és de característiques anàlogues, tot i que més senzill. En totes dues cases hi ha relleus amb figures humanes i d'animals.