Mas la Torre
(Avinyonet de Puigventós - Alt Empordà)

Avinyonet de Puigventós - Mas la Torre

Avinyonet de Puigventós - Mas la Torre (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Carretera N-260, davant la urb. Mas Pau
Masia del segle XVI molt ben restaurada, envoltada de camps de conreu. Consta de diversos cossos, el principal està cobert amb teulada a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal. Aquesta presenta portal adovellat de molt bona factura, a la clau del qual hi ha la data de 1541. Al seu damunt hi ha un finestral d'estil renaixentista, amb frontó triangular, envoltat de pedra motllurada. I més amunt encara un matacà defensiu que preserva les mènsules originals. Al costat de la finestra llueix un gran rellotge de sol amb el lema Bon dia i bon sol si Déu ho vol.