Restes del castell de Biure
(Biure - Alt Empordà)

Biure - Castell

Biure - Castell (Foto: Albert Esteves, 2011)

Biure - Castell

Situació Carer Castellans, al nord del nucli urbà
La referència més antiga de Biure (Benevivere) és de l'any 1107 però el seu castell no està documentat fins l'any 1294, quan n'era el seu senyor Guillem d'Avinyó. La senyoria dels Avinyó sobre el terme de Biure s'allargà almenys fins a la segona meitat del segle XV. Al segle XVIII n'eren senyors els comtes de Torralba.

El castell de Biure està situat en un turó al costat mateix del poble, envoltat de cases alçades al segle XVIII, aprofitant segurament les pedres del castell. Se'n conserven escasses restes, bàsicament dos panys de mur gruixut, molt desgastats, formant un angle recte.