Capella de Sant Joan del Castell
(Navata - Alt Empordà)

Navata - Sant Joan del Castell de Navata (Foto: Gas Mountain, 2019)

Navata - Sant Joan del Castell de Navata (Foto: Albert Esteves, 2011)

Navata -  Sant Joan del Castell de Navata

Situació Al costat del castell de Navata
Necessita intervenció urgent
A la cantonada nord-est del recinte fortificat del castell de Navata hi ha les restes de la capella, que estava dedicada a sant Joan. Està documentada des de l'any 1251.

És un edifici de planta rectangular que conserva les dues façanes laterals, amb les arrencades de la volta, i la capçalera carrada. S'ha perdut la façana principal. La volta, esfondrada, era apuntada. Es conserven tres obertures, dues finestres d'una sola esqueixada i un ull de bou. L'aparell exterior és fet amb carreus irregulars, poc treballats, mentre que a l'interior i especialment a la volta, els carreus són d'una qualitat molt més alta.És obra del segle XIII.