Capella de la Mare de Déu de Montcorb
(Riudarenes - La Selva)

Riudarenes - Capella de la M. de Déu de Montcorb

Riudarenes - Capella de la M. de Déu de Montcorb (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Sector de la Riera. Al costat del mas Montcorb
La primera capella de Montcorb va ser construïda l'any 1125. El 1423 va ser reedificada arran de la donació d'una talla per part de la família Manresa. Durant el segle XV el papa i el bisbe de Girona van concedir sengles indulgències als pelegrins de l'ermita. Segons indica la llinda de la porta, l'edifici fou refet l'any 1875 i de nou l'any 1900.

És un edifici d'una sola nau capçada amb absis semicircular i coronada amb un campanar d'espadanya. Davant la façana principal hi ha un destacat porxo cobert amb teulat a dues aigües, sostingut per tres columnes rectangulars.