Església de Sant Llorenç
(Maçanet de la Selva - La Selva)

Maçanet de la Selva - Església de Sant Llorenç

Maçanet de la Selva - Església de Sant Llorenç (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Plaça de l'Església, 3
InterèsEspecial interès Interessant
Església romànica construïda a l'entorn de l'any 1050 i ampliada amb posterioritat. Devia constar inicialment de dues naus, una principal i una lateral, cobertes amb volta apuntada i capçades amb sengles absis que encara podem contemplar, decorats amb arcuacions i lesenes llombardes. També és original el campanar, excepte el tram superior on hi ha les obertures, que està adossat al mur de tramuntana.

Al segle XVII el temple va ser ampliat i fortificat. S'aprecia molt bé com els absis van ser sobrealçats, es va construir la sagristia i es degué modificar l'entrada principal, ara protegida amb un atri.

S'hi venera una imatge de la Mare de Déu de Cabrera (imitació en alabastre de l'original del segle XIV). A la sagristia hi ha uns retaules del segle XVIII dedicats a Sant Llorenç.