Casal del Cavaller
(Maçanet de la Selva - La Selva)

Maçanet de la Selva - Casal del Cavaller (Foto: Albert Esteves, 2011)

Maçanet de la Selva - Casal del Cavaller (Foto: Albert Esteves)

Maçanet de la Selva - Casal del Cavaller (Foto: Antoni Gallardo, Arxiu Fotogràfic C.E.C., 1924)

Situació Plaça de l'Església, 3
InterèsEspecial interès Interessant
Casal senyorial que té el seu origen al segle XIII que va pertànyer a la família Puig fins al segle XVIII. El primer propietari documentat és Pelegrí de Puig (1329). El 1706 va passar per matrimoni a la família Maig i poc després als Sala, la qual en va mantenir la propietat fins el 1942.

Restaurada modernament, la casa presenta portal de punt rodó amb grans dovelles i diverses finestres de tradició gòtica. Dues d'elles són d'arc conopial, i en una d'elles hi destaquen les impostes esculpides. Altres dues finestres són coronelles, bigeminades.

Com es pot veure a la foto antiga, una de les finestres gòtiques de la façana va ser desplaçada a un cos lateral en la reforma moderna.