Ruïnes del Castell de Palol Sabaldòria
(Vilafant - Alt Empordà)

Vilafant - Castell de Palol Sabaldòria

Vilafant - Castell de Palol Sabaldòria (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Camí de la Bòbila (o des de Santa Llogaia d'Àlguema)
E l lloc de Palol Sabaldòria està documentat des de l'any 1020, però el castell no surt esmentat fins l'any 1167 ( Castri de Palaciolo). Al segle XIII se'l coneix com Palaciolo de Balloria.

Es troba enrunat gairebé del tot Era un edifici de planta rectangular, amb una torre circular, situat dins un recinte que estava emmurallat. En unes excavacions de l'any 2011 s'han trobat les restes de la muralla perimetral.

Excavacions anteriors havien trobat restes de diversos habitatges medievals, datats als segles IX-X, així com nombroses troballes de ceràmica i sitges dels segles IV-III aC.