Sant Jaume dels Solers (o dels Verders)
(Vilanant - Alt Empordà)

Vilanant - Sant Jaume dels Solers, mur lateral (Foto: Albert Esteves, 2011)

Vilanant - Sant Jaume dels Solers, exterior capçalera

Vilanant - Sant Jaume dels Solers, exterior capçalera (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Trencall de la ctra. de Cistella, prop del mas Rodeja
Capella situada enmig del bosc, no gaire lluny del Castell dels Moros. Té una nau rectangular coberta amb volta de canó, amb absis carrat cobert amb volta de quart d'esfera i separat de la nau amb un arc triomfal amb impostes. Segons Joan Badia és obra del segle XI o inicis del XII i va ser alçada sobre una construcció més antiga, algun indici de la qual és visible a la façana lateral,on es veu l'arrencada d'una volta. La capella va ser allargada pel frontis en època tardana i modificada entre 1725 i 1729, reforma promoguda per Isidre Rodeja, del mas veí.