Església de Sant Vicenç
(Cabanes - Alt Empordà)

Cabanes - Església de Sant Vicenç

Cabanes - Església de Sant Vicenç (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Plaça de l'Església, 1
Documentada des de l'any 1279, la primitiva església de cabanes podria correspondre's amb unes restes trobades al cementiri del poble. L'edifici parroquial actual és una construcció de començament del segle XIX, quan un gran aiguat va destruir l'església antiga. L'any 1803 s'iniciaven les obres i el 1820 es cobria el teulat. Té una sola nau, amb transsepte i cúpula al creuer, capçada amb un absis poligonal. A un costat del frontis hi ha el campanar, amb el seu cos superior octogonal. La portalada és d'un estil barroc classicista, i està presidida per una fornícula coronada amb un frontó triangular.