Monestir de Sant Feliu de Cadins
(Cabanes - Alt Empordà)

Cabanes - Monestir de Sant Feliu de Cadins

Cabanes - Monestir de Sant Feliu de Cadins (Foto: Albert Esteves, 2011)

Cabanes - Monestir de Sant Feliu de Cadins (Foto: Anna Maria Vila, 2021)

Situació Camí de les Masies de Dalt
Necessita intervenció urgent
Està situat a 1 km del poble, al costat d'un gran mas del segle XIX, del qual fa de pallissa. Està documentat des del segle XII, quan era una casa monacal femenina adscrita a l'orde del Cister. Aquesta comunitat s'hi va mantenir fins al 1492.

L'església, de final del segle XIII, és un bon exemplar de l'estil cistercenc, transició del romànic al gòtic. Té una nau reforçada amb contraforts, creuer i capçalera rectangular. La nau és coberta amb volta apuntada mentre que el creuer i l'absis ho són amb volta de creueria. La portada mostra dos arcs degradats de mig punt.

És propietat privada i no és visitable. Tanmateix, és un monument que per les seves dimensions i pel seu relleu dintre de l'arquitectura del Cister, hauria de despertar l'interès de l'administració pública.