Església de Santa Coloma
(Siurana - Alt Empordà)

Siurana - Església de Santa Coloma, carreus romànics (Foto: Albert Esteves, 2011)

Siurana - Església de Santa Coloma, làpida de 1330

Siurana - Església de Santa Coloma, làpida de 1330 (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Carrer Nou
Edifici construït l'any 1778 sobre una església romànica més antiga, esmentada al segle XII, de la qual es va aprofitar una part del material enderrocat. On més clarament es pot percebre aquest material antic és a la part del darrera de l'església, on hi ha encastada i partida en dos trossos l'antiga llinda, amb tres creus patents esculpides. Al voltant de l'església hi ha alguns vestigis de l'antic castell medieval.

El temple, que no s'enllestí del tot fins l'any 1854, té una sola nau coberta amb volta de llunetes, amb capelles laterals i capçalera recta exteriorment i poligonal a l'interior. La façana és senzilla, amb portal de llinda recta, on hi ha la data, i al seu costat una làpida gòtica de 1330. Té un campanar de torre, de coronament modern.

Al Museu Diocesà de Girona es conserven dues imatges de la Mare de Déu procedents d'aquesta església, una del segle XIII i una altra en alabastre del segle XIV.