Convent de Sant Francesc
(Figueres - Alt Empordà)

Figueres - Convent de Sant Francesc (Foto: Albert Esteves, 2011)

Figueres - Convent de Sant Francesc, claustre

Figueres - Convent de Sant Francesc, claustre (Foto: Wikimedia Commons, 2009)

Situació Plaça de l'Institut
L'antic convent dels franciscans, documentat des del segle XVI al carrer de la Junquera, va ser destruït durant la Guerra del Francès. Per substituir-lo se'n va alçar un de nou, al carrer de Sant Pau, l'any 1828. Com a convent va tenir una vida efímera perquè va ser desamortitzat l'any 1835. Pocs anys després es va convertir en institut d'ensenyament superior, un dels més antics d'Espanya. Hi van rebre ensenyament personatges tan il·lustres com Josep Pla, Salvador Dalí, Francesc Cambó, entre molts d'altres.

L'edifici, d'estil neoclàssic, es dibuixa e l'entorn d'un gran claustre. La portada principal s'estructura a dos nivells, amb un balcó i un entaulament al capdamunt, coronat amb un frontó triangular.

Actualment és l'Institut d'Ensenyament Superior Ramon Muntaner.