Torre de la Marquesa de Cornellà
(Sant Boi de Llobregat - Baix Llobregat)

Sant Boi de Llobregat - Torre de la Marquesa de Cornellà (Foto: Albert Esteves, 2008)

Sant Boi de Llobregat - Torre Marquesa Cornellà

Sant Boi de Llobregat - Torre Marquesa Cornellà (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Can Paulet, 1
Gran casal de planta quadrada fet construir per la marquesa de Cornellà, Anna Estruch i Comella, a finals del segle XIX. La façana principal, de línies sòbries, simètrica, s'estructura en forma de quadrícula mercès a les pilastres verticals i les motllures horitzontals llises i clares, contrastant amb l'estucat rosat. Quatre columnes de forja sostenen la balconada noble, a la qual s'obren dues portes. El pis superior és centrat per una triple finestra, i el coronament el forma un ampit que a la seva part central és ondulat i més elevat, i s'ornamenta amb esgrafiats. L'edifici va ser durant un temps seminari de claretians i des de 1983 és una escola pública.