Casino Sport Figuerenc
(Figueres - Alt Empordà)

Figueres - Casino Sport Figuerenc (Foto: Albert Esteves, 2011)

TipusAteneus i centres socials
AutorJosep Azemar Pont
Situació Moreria, 4
La societat Casino Sport Figuerenc, fundada l'any 1891, era el lloc de reunió de la burgesia acomodada de la ciutat. La seva seu, situada en un edifici del carrer Monturiol, va ser rehabilitada per l'arquitecte Josep Azemar entre 1892 i 1895 i de nou l'any 1965 segons projecte de l'arquitecte Alexandre Bonaterra. La façana, que s'estructura repetint verticalment el mateix format d'obertures, utilitza un llenguatge estètic de caràcter historicista. Un coronament amb frontó i cornisa sobre permòdols i un balcó corregut amb barana de pedra li atorguen el caràcter senyorial propi de la seu d'una entitat social.