Convent dels Caputxins
(Figueres - Alt Empordà)

Figueres - Convent dels Caputxins

Figueres - Convent dels Caputxins (Foto: Valentí Pons, 2014)

Figueres - Convent dels Caputxins (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Rec Arnau, s/n.
L'origen d'aquest convent cal cercar-lo l'any 1584, quan els caputxins s'establiren al costat de l'ermita de Sant Roc. Aquest convent va ser enderrocat en temps de Carles III per construir el castell de Sant Ferran. Al mateix temps, l'any 1757, i comptant amb l'ajut reial, s'iniciaren les obres del nou convent, també dedicat a sant Roc, que es va enllestir tres anys després. Els frares van ser exclaustrats amb la desamortització de 1835 i des d'aleshores l'edifici ha tingut diversos usos, com ara magatzem municipal o escola-taller. Entre els anys 2011-2014 ha estat en curs de rehabilitació per convertir-se en auditori. En el decurs de les obres es van descobrir dues pintures murals dels segles XVIII i XIX, que està previst restaurar.