Casa de Puig
(Figueres - Alt Empordà)

Figueres - Casa de Puig

Figueres - Casa de Puig (Foto: Albert Esteves, 2011)

AutorJosep Azemar Pont
Situació Monturiol, 6
Edifici projectat l'any 1898 per Josep Azemar. Era un edifici de lloguer, propietat de la marquesa consort de la Torre, Dolors de Puig. Hi va néixer Salvador Dalí l'any 1904, els pares del qual hi tenien llogada la planta baixa i l'entresol. Obra de joventut d'Azemar, s'inscriu encara dins els cànons de l'eclecticisme, amb una composició amb eixos homogenis definits per les obertures.

Aquí visqué també l'afrancesat Tomàs Puig, alcalde i corregidor. Fou l'inspirador de la política "catalanista" del mariscal Augereau, governador de Catalunya sota Napoleó fins a la seva caiguda en desgràcia.