Coberta fotovoltaica de Plaça Catalunya
(Figueres - Alt Empordà)

Figueres - Coberta fotovoltaica de Plaça Catalunya

Figueres - Coberta fotovoltaica de Plaça Catalunya (Foto: Albert Esteves, 2011)

AutorRafael de Cáceres / Xavier de Cáceres
Situació Plaça de Catalunya
La plaça Catalunya està centrada, des de l'any 2011, per una moderna estructura suportada amb columnes laterals i coberta amb plaques fotovoltaiques que conforma un espai ombrívol i alhora translúcid. Les plaques generen una energia de 127 MWh/any i la seva inclinació a la part més alta permet l'autoneteja.

Aquesta coberta suportada perimetralment genera un espai lliure, lloc de pas i de trobada, i amb un altell i un balcó pensats per a actes festius i urbans. És una versió actualitzada de la Plaça del Gra, amb materials nous, com el conglomerat de fusta i resina amb escorça d'arbre.

Aquests arquitectes ja havien projectat pèrgoles anteriorment, com les de l'Estació Marítima del Port Autònom de Barcelona, el 1998.