Teatre-Museu Dalí
(Figueres - Alt Empordà)

Figueres - Museu Dalí, monument a Francesc Pujols

Figueres - Museu Dalí, monument a Francesc Pujols (Foto: Albert Esteves, 2011)

TipusMuseu
Situació Plaça Gala-Salvador Dalí, 5
Instal·lat a l'antic Teatre Municipal, un antic edifici del segle XIX rehabilitat i transformat per Salvador Dalí l'any 1974. El 1984 va ser ampliat amb l'adquisició de l'antiga torre Gorgot (rebatejada pel pintor amb el nom de torre Galatea). El 1989 hi va ser enterrat el mateix Dalí. És un dels museus més visitats de Catalunya.

El museu compta amb un ampli repertori d'obres del genial artista empordanès. Algunes de les obres més destacades que s'hi exposen són: Port Alguer (1924), Noia de Figueres (1926), L'espectre del sex-appeal (1932), Autoretrat tou amb bacó fregit (1941), Poesia d'Amèrica-Els atletes còsmics (1943), Galarina (1944-45), La panera del pa (1945), El nas de Napoleó transformat en una dona encinta que passeja la seva ombra malenconiosa entre les ruïnes originals (1945), Leda atòmica (1949), L’apoteosi del dòlar (1965), Galatea de les esferes (1952) o Aurora, migdia, capvespre i crepuscle (1979). Als afores de l'edifici hi ha altres obres dalinianes i d'altres autors vinculats a l'artista.