Balneari Termes Orion
(Santa Coloma de Farners - La Selva)

Entrada Termes Orion

Entrada Termes Orion (Foto: Graciel·la Vidal, 2022)

AutorJoan Baptista Serra / Juli Arnau
Situació Veïnat de Vall, s/n
El primer balneari es va construir l'any 1860 al lloc conegut com a les basses d'aigua calenta d'en Molins. Les aigües de la font, bicarbonatades sòdiques, silicatades i fluorades, que brollen entre
39 i 45 °C, van ser declarades d'utilitat pública l'any 1889. A començament del segle XX n'era propietari Joan Martí i Trias, el qual l'any 1918 el va vendre a Manuel Burch i Mercè Barraquer, que li van donar el seu nom actual i van promoure'n la remodelació. Va estar en funcionament fins als anys setanta i, després d'un període d'inactivitat, l'any 1978, va ser adquirit per la família Campeny, que el va renovar i modernitzar preservant el seu aspecte original.

L'edifici, construït l'any 1919 i ampliat amb un porxo el 1928, és un bell exemple del noucentisme classicista dels anys vint.