Sant Iscle i Santa Victòria de Sauleda
(Santa Coloma de Farners - La Selva)

Santa Coloma de Farners - Sant Iscle i Santa Victòria de Sauleda

Santa Coloma de Farners - Sant Iscle i Santa Victòria de Sauleda (Foto: I.Forts - M.Pibernat - Invarquit, 2005)

Situació Trencall que surt del camí de Farners
El lloc de Sauleda està documentat com a lloc des del segle IX. L'església de Sant Iscle i Santa Victòria va ser construïda cap a la fi del segle XI i l'any 1167 va ser donada al monestir de Sant Pere Cercada.

És un edifici d'una sola nau, coberta amb volta de canó, capçada amb absis semicircular i amb dues capelles laterals, una a cada banda. Sembla que la volta i les apelles laterals van ser construïdes amb posterioritat a l'obra original. L'absis presenta decoració de tipus llombard.