Monestir de Sant Salvi de Cladells (Santa Coloma de Farners - La Selva)

Santa Coloma de Farners - Sant Salvi de Cladells

Santa Coloma de Farners - Sant Salvi de Cladells (Foto: I.Forts - M.Pibernat - Invarquit, 2005)

Santa Coloma de Farners - Sant Salvi de Cladells (Foto: Amador Alvarez, 2009)

Santa Coloma de Farners - Sant Salvi de Cladells (Foto: Josep Salvany, Fons Salvany-Biblioteca de Catalunya, 1917)

Santa Coloma de Farners - Sant Salvi de Cladells (Foto: Baldiri B.)

Situació Trencall a la dreta de la ctra. de Sta. Coloma a St. Hilari
Cal interven-
ció urgent
Necessita intervenció urgent
Monestir franciscà fundat sobre una antiga ermita esmentada l'any 1282. Va ser fundat l'any 1690 per Francesc de Bournonville, marquès de Rupit i senyor de Santa Coloma, i va estar actiu fins a l'any 1822. Posteriorment va esdevenir una masia i actualment està abandonat i mig enrunat. El monestir va ser refet al segle XVIII, quan va arribar a tenir divuit religiosos. L'església va ser reconstruïda l'any 1801 i és un edifici senzill i auster, d'una nau capçada amb absis semicircular i dues capelles laterals a cada costat. Té un campanar d'espadanya de dos ulls. Al seu costat hi ha un claustre, al voltant del qual hi havia les cel·les dels monjos.