Cal Ferrer de la Plaça
(Caldes de Malavella - La Selva)

Caldes de Malavella - Cal Ferrer de la Plaça

Caldes de Malavella - Cal Ferrer de la Plaça (Foto: Albert Esteves, 2012)

Caldes de Malavella - Cal Ferrer de la Plaça (Foto: Anònim -Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya-, entre 1890 i 1918)

Situació Plaça de l'Ajuntament, 20
Edifici del segle XV que formava part del nucli medieval antic de la vila. va pertànyer al vicari Arnau de Parella i després als Cruïlles. Estava adossat a la muralla i consta de tres cossos diferenciats, que donen al carrer Llibertat i a la plaça de l'Ajuntament

El cos principal té dues plantes i teulada a doble vessant amb el carener paral·lel a la façana. El portal és adovellat de mig punt i les finestres estan emmarcades amb pedra. Una d'elles és del tipus coronella, amb fina columna central i capitell esculpit.

Adossat a la casa hi ha un altre edifici de la mateixa època, les finestres del qual tenen llindes amb carreus impostats, de tradició gòtica.

El conjunt ha estat reformat modernament i en l'actualitat allotja dependències municipals.