Ermita de Santa Margarida
(Vilobí d'Onyar - La Selva)

Viloví d'Onyar - Santa Margarida

Viloví d'Onyar - Santa Margarida (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Pista que surt del sud del poble, a 1,5 km
Situada en una zona boscosa, al costat de la masia de Can Cobarsí, a 1,5 km del poble; s'hi pot accedir amb facilitat per una pista forestal que travessa els camps de conreu.

Està documentada des de l'any 1290. L'edifici actual és una construcció romànica (potser d'inicis del segle XIII), d'una nau de planta rectangular, sense absis, coberta amb volta de canó lleugerament apuntada. La façana, amb portal adovellat de mig punt, va ser refeta l'any 1665, tal com apunta la data gravada en una llinda. Davant l'entrada hi ha un porxo amb teulada a dues aigües.