Ca l'Oliver (Mas Alrà)
(Vilobí d'Onyar - La Selva)

Vilobí d'Onyar - Ca L'Oliver (Foto: Albert Esteves, 2011)

Vilobí d'Onyar - Ca l'Oliver, capella dels Dolors

Vilobí d'Onyar - Ca l'Oliver, capella dels Dolors (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Camí que surt del sud del poble
Masia documentada com a Mas Alrà des de l'any 1338. Durant la segona meitat del segle XV és esmentat Johan Alrà com un dels caps del revoltats en la Guerra dels remences.

La casa conserva bona part de la seva estructura original. De la façana principal en destaca la torre de planta quadrada, el portal adovellat de punt rodó, el matacà defensiu, fet de maons, i dues finestres coronelles. La torre té finestres de llinda recta, amb brancals i ampits de pedra. Adossat a la torre hi ha un altre cos d'edifici que envolta un pati interior, d'època posterior.

Al costat de la casa hi ha la capella dels Dolors, del segle XVII.