Església de Sant Dalmai
(Vilobí d'Onyar - La Selva)

Vilobí d'Onyar - Església de Sant Dalmai

Vilobí d'Onyar - Església de Sant Dalmai (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Sant Dalmai, carrer de l'Església
L'església parroquial de Sant Dalmai està documentada des de l'any 1019 (Sancti Dalmatii de Tornavels). A l'edat mitjana va pertànyer al monestir de Breda. L'edifici actual va ser construït l'any 1590 i va ser reformat el 1752 (hi ha un carreu inscrit amb aquesta data), època a la qual pertany la façana barroca.

L'edifici té planta rectangular, capçalera carrada i campanar de torre. El campanar té dos pisos amb dobles finestres de mig punt a cada cara i piràmide al coronament. La porta és de llinda recta (té gravada la data de 1590) i té un frontó en forma de petxina amb la imatge del sant.