Can Companyó
(Caldes de Malavella - La Selva)

Caldes de Malavella - Can Companyó, torre antiga (Foto: Albert Esteves, 2012)

Caldes de Malavella - Can Companyó, rellotge de sol

Caldes de Malavella - Can Companyó, rellotge de sol (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Al costat de la ctra. de Vidreres a Llagostera
Situada a l'extrem oriental del terme, prop de Llagostera, és una masia formada per diferents cossos, que ha anat engrandint-se i modificant el seu aspecte al llarg dels segles, des dels seus origen més remots que es remunten a l'edat mitjana.

Als anys setanta del segle XX es va efectuar una remodelació que li conferí el seu actual aspecte, dominat pels esgrafiats de Ferdinandus Serra, el gran especialista català en aquest tipus d'ornamentació. De la mateixa època és la capella, situada a un extrem de la casa. A l'altre cantó hi ha les dependències més antigues, entre les quals hi destaca una torre de planta rectangular que podia haver tingut funcions de guaita.

El mas manté l'explotació agrària, especialitzada en l'oli d'oliva.