Església de Santa Seclina (Caldes de Malavella - La Selva)

Caldes de Malavella - Església de Santa Seclina

Caldes de Malavella - Església de Santa Seclina (Foto: Albert Esteves, 2012)

Caldes de Malavella - Església de Santa Seclina (Foto: Valentí Fragnoli, arxiu CEC, principi segle XX)

Situació Urbanitz. Can Carbonell, carrer de Santa Seclina
Cal interven-
ció urgent
Necessita intervenció urgent
Està situada a l'extrem sud-est del terme, entre Vidreres i Llagostera, dins d'una urbanització moderna, i conforma una parròquia rural força allunyada del nucli urbà documentada des de 1247. El seu origen cal remuntar-lo a l'època romànica però l'edifici actual és del segle XVIII, barreja de barroc i neoclàssic, amb un gran campanar octogonal que es veu de ben lluny. Al seu costat hi ha la rectoria.

Tot i que pertany al terme municipal de Caldes, depèn de la parròquia de Llagostera, i té una gran tradició a Tossa de Mar, perquè és una de les etapes del popular pelegrinatge que es realitza cada any. Dissortadament es troba en un lamentable estat d'abandonament.