La Torratxa
(Anglès - La Selva)

Anglès - La Torratxa, façana posterior (Foto: Albert Esteves, 2012)

Anglès - La Torratxa, façana carrer Major

Anglès - La Torratxa, façana carrer Major (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Carrer Major, 4 / Carrer del Molí
Aquesta casa, amb façanes al carrer major i al carrer del Molí, va ser refeta entre 1889 i 1891 sobre una edificació més antiga, per encàrrec de Frederic Homs, espòs de Carme Burés, socis fundadors de les Indústries Burés. La façana principal té la planta baixa revestida amb un encoixinat i dos pisos més amb balcons individuals. Una torratxa central amb balcó corregut dóna caràcter a la casa. Només és visible des de la façana posterior, la més interessant. Presenta dos cossos laterals units per un cos central amb galeria al primer pis i balcons als altres dos. Hi destaquen les finestres geminades de caire historicista.