Fàbrica Burés
(Anglès - La Selva)

Anglès - Fàbrica Burés

Anglès - Fàbrica Burés (Foto: Amadalvarez - Llicència “Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International” (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en), 2008)

Anglès - Fàbrica Burés (Foto: Albert Esteves, 2012)

Situació Carrer de la Fàbrica
Complex fabril dedicat a la teixits i filatura de cotó, construït a partir de l'any 1881 i enllestit l'any. està constituït per tres naus paral·leles, cadascuna de les quals tenia la seva corresponent màquina de vapor, i dos edificis transversals destinats a oficines i habitatges dels obrers. Es conserva una de les màquines de vapor originals, fabricada l'any 1900 per la Maquinista Terrestre i Marítima de Barcelona.

L'any 2010 la fàbrica va ser declarada Bé Cultural d'Interès Nacional.